تشخیص بیماری ها از روی عرق بدن توسط یک گجت پوشیدنی امکان پذیر شد

تشخیص بیماری ها از روی عرق بدن توسط یک گجت پوشیدنی امکان پذیر شد

سنسور های جدیدی را می توان به دستبندهای ورزشی اضافه کرد تا بتوان از طریق آنها بیماری ها را از طریق آزمایش های غیر تهاجمی که از مایعات بدن انجام می دهد، تشخیص داد.
تیم  دانشگاه علم و صنعت King Abdullah سنسوری را طراحی کرده اند که می تواند عرق بدن انسان را مورد سنجش قرار دهد. عرق بدن انسان شامل مولکول های ارگانیک است که می تواند به عنوان شاخص های قابل اندازه گیری سلامتی عمل کند. به عنوان مثال سطح گلوکز موجود در آن میتواند مشکلات قند خون را تشخیص دهد و میزان بالای اسید لاکتیک می تواند ناشی از کمبود اکسیژن باشد. برای تشخیص این کار نمونه های انعطاف پذیری تولید شده اند که می تواند به صورت مستقیم روی پوست قرار بگیرد و عرق انسان را توسط الکترودهای مخصوص آنزیم آزمایش کند. طراحی خاص این دستگاه این امکان را فراهم کرده است تا سنسورهای آن به صورت الکتریکی حتی میزان کمی از ترکیبات هدف را شناسایی کنند. از جمله مشکلات عمده این سنسور ها عمر کوتاه آنهاست. Yongiju Lei گفت:" با وجود آن که پوست انسان بسیار نرم است می تواند لایه آنزیمی را از این سنسور جدا کند."
با این حال، سیستم پوشیدنی جدید قرار گرفته در آن میتواند دقت تماس با پوست را افزایش دهد و تشخیص آن نیز افزایش پیدا کرده است. این دستگاه بر روی یک سرامیک نازک و صاف با نام MXene  که شبیه به یک گرافن است قرار گرفته است. بر طبق  مطالعات اخیر ، سمی بودن کمتر این مواد 2D  و رسانایی فلزی آنها این سنسورها را برای تشخیص آنزیمی بسیار ایدهآل کرده است. این تیم نانو ذرات رنگی را به دانه های MXene  متصل کردند تا حساسیت آنها را نسبت به هیدروژن پراکسید که محصول اصلی واکنش های آنزیمی کاتالیزوری در عرق است، تقویت می کند. سپس آنها این دانهها را در لوله های فیبری کربن سخت قرار دادند و کامپوزیت های آن را به یک طرحی مبتنی بر غشا منتقل کردند تا عرق را بدون جمع شدن منتقل کند. در نهایت پوشش نهایی مبتنی بر آنزیم های گلوکز یا لاکتوز طراحی آن را تکمیل کرد.
 سنسور تشخیص عرق
الکترود جدید می تواند بارها هم جذب عرق و هم اندازه گیری سیگنال های هیدروژن پر اکسید را به یک منبع خارجی مثل گوشی هوشمند منتقل کند.
این تیم برای اولین بار این دستگاه را در یک دوچرخه سوار آزمایش کردند و مشاهده کردند که غلظت لاکتوز موجود در عرق او با شدت تمرین او تغییر می کند. تغییرات گلوکز در سطح عرق همانند تغییرات گلوکز خون است.
Husam ALshareef که مسئولیت هدایت این پروژه را به عهده دارد می گوید:" ما با KAUST و همکاران بین المللی تحت چهار چوب های آغازین سنسور ها برای ادغام ژنراتور های الکتریکی به قطعه های کوچک کار خود را انجام می دهیم. این کار باعث افزایش قدرت ناحیه سنسور این گجت برای نظارت شخصی بر سلامت افراد می شود."

 

برای درج نظر و یا طرح سوالات خود لطفا در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید

نظرات کاربران

برای این مطلب تاکنون نظری ارسال نشده است. شما اولین نفر باشید