ابداع دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب که بدون باطری کار می کند

ابداع دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب که بدون باطری کار می کند

این دستگاه که یک تنظیم کننده ضربان قلب است و نیاز به باتری ندارد، انرژی خود را از ضربان های قلب انسان می گیرد ، در خوک ها با موفقیت آزمایش شده است. طبق گزارشات مطبوعاتی ، ضربان ساز در اطراف قلب پیچیده شده و از حرکات پالس گونه ماهیچه های قلب ، برق تولید می کند. با هر ضربان قلب ، برق بیشتری برای تامین این دستگاه تولید می شود. این دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب با انتقال پالس های الکتریکی به قلب کار میکند و موجب میشود که با آن ارتباط برقرار کند و به این ترتیب ، ضربان های قلب به طور منظم تولید می شود. دستگاه باید هر 5 تا 7 سال جایگزین شود و برای این کار نیاز است بیمار یک شب را در بیمارستان بگذراند.
در این آزمایش قلب خوک ها به دلیل آنکه تقریبا هم اندازه با قلب انسان است مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج آن در مجله Nature Communications شرح داده شد. روش عملکرد آن در داخل بدن که باعث می شود دستگاه به عنوان ضربان ساز کار کند، با نام ضربان ساز قلب (SCP) نامگذاری شده است. گروهی از دانشمندان آمریکایی و چینی تحت رهبری دکتر ژونگ لین وانگ از موسسه فناوری جورجیا در ایالات متحده ، در این مجله نوشتند:"  میلیون ها بیمار مبتلا به دستگاه های الکترونیکی قابل ایمن سازی (IMEDs) مورد مناسب برای مطالعه در این مورد این دستگاه هستند."

 دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب
سالها مدارهای IMED به مصرف پایین انرژی ، کوچک بودن و انعطاف پذیری در دانشگاه ها و صنعت تبدیل شده بودند. اما به طور کلی این باتری ها   بزرگ ، سفت و سخت هستند و طول عمر کوتاهی دارند. همچنین منبع تغذیه مانع پیشرفت آنها شده است. آزمایش ها نشان داده است که این تنظیم کننده ضربان قلب خیلی بیشتر از نیاز بدن انسان است. با این حال ممکن است سالها با استفاده سالم و بدون ضرر آن فاصله داشته باشیم. تیم چیکو، متخصص و استاد پزشکی قلب و عروق در دانشگاه شفیلد گفت: "نتایج مطالعه بسیار دلگرم کننده است، اما قبل از اینکه بتوان آن را در انسان استفاده کرد، باید تحقیقات زیادی انجام می شود. دستگاه تنظیم کننده ضربان نیاز دارد تا در طی یک عمل قلب باز قرار بگیرد که بسیار تهاجمی تر از دستگاه های موجود است و این موضوع داوطلبان آن را به شدت محدود می کند. با این حال این دستگاه میتواند از حرکات عضلات دیگر به جای قلب استفاده کند و ببه این ترتیب در روند کار آن مشکلی به وجود نمی آید.
افرادی که مدت زمان زیادی برای تنظیم ضربان قلب و یا به دفیبریلسیون نیاز دارند، برق بیشتری مصرف می کنند. بنابراین باید مطمئن شویم که این دستگاه میتواند به تنهایی انرژی لازم برای آن را در این شرایط ذخیره کند. در سال 2017 پزشکان توانستند در یک مرد ۷۷ ساله تنها با ایجاد یک سوراخ در قفسه سینه، دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب را در قلب او قرار بدهند و به این طریق نیاز به عمل جراحی باز قلب از بین رفت.

 

برای درج نظر و یا طرح سوالات خود لطفا در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید

نظرات کاربران

برای این مطلب تاکنون نظری ارسال نشده است. شما اولین نفر باشید