کاربرد شگفت انگیز واقعیت مجازی در مشاهده آناتومی بدن بیمار

کاربرد شگفت انگیز واقعیت مجازی در مشاهده آناتومی بدن بیمار

واقعیت مجازی قصد دارد تا با استفاده از تصاویر سه بعدی و در لحظه امکان رادیولوژی درونی از داخل رگ های خونی بیماران را برای ارتقای سطح درمان بوجود آورد. تحقیقات جدید در انجمن نشست علمی سالانه رادیولوژی داخلی 2019 نشان می دهد که فناوری تعاملی می تواند درمان سریع تر، بهتر و با دقت بیشتری را برای بیماران رقم بزند. علاوه برآن عوارض قرار گرفتن در معرض تابش های رادیو در این نوع درمان کمتر خواهد بود و در نتیجه آن درمان آسان تر خواهد شد.
Wayne Monsky، استاد رادیولوژی دانشگاه واشنگتن و فرد اصلی این مطالعه گفت: واقعیت مجازی نگاه ما به درمان با استفاده از مادون قرمز را متفاوت خواهد کرد. این فناوری به پزشک اجازه می دهد تا به جای تکیه بر تصاویر دو بعدی سیاه و سفید، داخل بدن بیمار را به طور کامل و واضح ببیند.
هدف از این مطالعه نشان دادن امکان استفاده از کاتتر با سنسور های الکترومغناطیسی است که در یک هدست واقعیت مجازی قرار گرفته است تا بتواند کاتتر را داخل رگ های خونی مشاهده و هدایت کند.
محققان با استفاده از یک اسکن آنژیوگرافی، یک مدل سه بعدی چاپی و یک تصویر هولوگرامی از رگ های خونی شکم و لگن بیمار ایجاد کردند. تیم Monsky با هدایت کاتتر به درون مدل سه بعدی ساخته شده، عکس های آن را از طریق هدست واقعیت مجازی مشاهده کردند و زمان صرف شده برای هدایت کاتتر و مشاهده نتایج آن در سه رگ اصلی بدن را نسبت به روش های مشابه مثل آنژیوگرافی بالینی مقایسه کردند.
 واقعیت مجازی در آناتومی بدن بیمار
در 18 روش شبیه سازی شده، محققان دریافتند که به وسیله واقعیت مجازی می توانند با کمترین زمان در مقایسه با فلوروسکوپی که با استفاده از اشعه X انجام می شود ، به 3 شریان اصلی بدن برسند. واقعیت مجازی توانست در زمان 17.6 ثانیه این کار را انجام دهد که این زمان در روش فلوروسکوپی 70.3 ثانیه بود.
محققان باور دارند که فناوری واقعیت مجازی می تواند روش درمان بیماران را بهبود ببخشد و حجم اشعه های رادیویی وارد شده به بدن بیمار و پزشک را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. همچنین می تواند دسترسی بیشتری برای درمان با استفاده از مادون قرمز بوجود آورد.
طبق گفته Msonsky، این روش درمانی بسیار راحت است و می تواند حتی در روستاهای دور افتاده مورد استفاده قرار بگیرد. محققان افرادی که این روش درمانی را آزمایش کرده بودند، بررسی کردند و اظهار داشتند که واقعیت مجازی سهولت، دقت و کارایی بیشتری در درمان را برای آن ها به ارمغان آورده است.
نرم افزار واقعیت مجازی توسط کسب و کار انکوباتور در دانشگاه واشنگتن توسعه یافته است که دکتر monsky به عنوان سرپرست در این تیم حضور داشت. محققان به دنبال تحقیقات بیشتر در مدل های سه بعدی و مطالعات حیوانی هستند. همچنیندر تلاش برای تصویب این روش در اداره غذا و دارو نیز می باشند.

 

برای درج نظر و یا طرح سوالات خود لطفا در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید

نظرات کاربران

برای این مطلب تاکنون نظری ارسال نشده است. شما اولین نفر باشید